Не пробутвай на Твореца себе си

каббалист Михаэль ЛайтманВъпрос: Как да се подобри качеството на нашата работа, за да може преди всеки урок да сме готови да се концентрирам върху поправянето на света чрез обединението помежду ни?

Отговор: Силата на нашата молба е много малка, защото ние не обединяваме нашите желания. В това е причината на неуспехите. Ние трябва да се обединим в общото ни желание в общия стремеж. Ако това се случи, веднага ще получим отговор. Ако не се обединим, нищо друго няма да ни помогне.

За това е казано: или ще се обедините, или тук ще е мястото на вашето погребение.

Има светлина, която е готова да ни поправи, при условие, че достигнем пълния обем на желанието. А пълният обем означава, че ще се обединим в едно цяло. Голямото желание на някой с нищо няма да му помогне – нужни са ни множество желания, обединени едно с друго.

При това ние не трябва егоистично да се стремим да получим за себе си Твореца и духовния свят. Ако наистина желаеш духовното, значи искаш да се обединиш с другите. Тогава давай насам разваленото единство, за да може Твореца да го поправи.

Ти, вместо това, пробутваш себе си. Но Той не гледа към теб, защото това не е мястото на разбиването, там няма какво да се поправя. Искаш да си натъпчеш стомаха –искай, Твореца няма да го направи. Но ако му покажеш разкъсаната връзка с другите – нея Той, разбира се, че ще поправи.

От урока по статията на  Рабаш, 13.02.2011

[35179]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed