Представителите на АRI на 8-я Форум за социално развитие на Латинска Америка

Представителите на АRI участваха на 8-я Форум на Министерството на социално развитие на Латинска Америка, организирано от ЮНЕСКО

Международния форум, който се състоя в Ел Салвадор на 11-12 Юли, бе ориентиран към социална политика за младежи в рамките на програмата на ЮНЕСКО MOST (Management of Social Transformations). Министри на труда и социалното развитие в Латинска Америка и Карибите се събраха, за да разгледа проблеми, свързани с безработицата и образованието в региона, теми, вълнуващи днешното обществото.

Представителите на ARI (Aslag Research Institute) получиха възможност да представят нашите виждания за глобално и интегрално възпитание като решение на кризата, а така също и използване на новите технологии за създаване на възпитателна система, която действително оправдава нуждите на все по-взаимосвързания и по-взаимнозависим свят.

Тези нововъведени идеи предизвикаха много ентусиазъм в публиката. Нови възможности за съвестна работа бяха дискутирани с представителите на ЮНЕСКО и с останалите образователни организации, за да бъде създадена пилотна програма за виртуално образование на младите.

В сесията взеха участие президентът на република Ел Салвадор К. Маурисио Фунес Картахене, П. А. Ласо, помощник на генералното директорство на ЮНЕСКО по въпросите за социалните и хуманитарните науки, д-р Хулио Карранса, ръководител на социалните и хуманитарните програми на ЮНЕСКО за Латинска Америка и Карибските острови, представители на ООН, УНИСЕФ, МОТ.

[48236]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed