Общият проблем изисква общо решение

каббалист Михаэль ЛайтманВъпрос: Връщайки се назад към палатковия протест в Израел: може ли ние, от своя страна, да му придадем някаква «добавена стойност»?

Отговор: Ако се събираме да решим проблем с жилищата и постигаме помежду си поръчителство, то увеличаваме силите си многократно. Това не е просто обединение на бойците на полето на битка или на футболистите от един отбор. Ние се обединяваме, за да решим проблемът не за себе си лично, а за цялата страна.

Що се отнася до жилищния въпрос, става въпрос за картел, който е свързан с правителството. Те действат в заговор и печелят много от това. Ние виждаме, че предшестващият глава на правителството, а също така кметовете на няколко големи града са под следствие. Така или иначе властта е заплетена със сферата на недвижимите имот.

В Америка къщите струват по 150 000$, а там и печелят средно много повече. При нас цените са два пъти по-високи. Нима тук има чак такива особени и нерешими проблеми? Това е просто корупция. Тези работи си имат граница, но у нас граници няма.

Трябва да си поставим цел да спрем това и да решим този проблем, който наистина е станала национален. Тогава ще действаме за общия интерес и няма да се успокоим дори на всеки да му дадат собствен дом. Трябва да направим това заради народа.

Даже ако нашите протестиращи имат такова намерение, те ще постигнат много. Нека дори сформират обществено движение, което няма да се успокои, докато не се добие с успех.

От урока по статията ”Поръчителство”, 20.07.2011

[48998]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed