Всички за обединението – но как?

каббалист Михаэль ЛайтманСтановище: (Хосе Луис Родригес Запатеро, испански министър-председател, по време на Икономически форум за ЕС.): Ако една или друга страна има проблеми, то останалите държави трябва да я подкрепят. Такова трябва да бъде днес  съществуване на държавите.
Това ще ни доведе до един свят без конкуренция между държавите. В бъдеще трябва да сме обединени и солидарни, и предвид поуките от миналото заедно да променяме бъдещето. Историята показва, че ако сме единни, сме в състояние да решаваме проблемите и да гарантираме безопасност. В момента Европа преживява решението на проблема с обединението.
Становище: (Таря Халонен, президент на Финландия): Само заедно европейците могат да бъдат силни. Ние ще имаме волята и ресурсите за решаване на тези въпроси, защото знаем, че в бъдеще държавите на Европа ще се нуждаят една от друга.
Становище : (Джордж Сорос, милиардер, САЩ): Властите размотават, вместо да търсят решение на финансовите проблеми в Еврозоната. Шансовете на Европа да реши сериозните проблеми с дълговете намаляват с всеки изминал ден. В Европа основни проблеми са огромните вътрешни дългове на Гърция, Португалия и Ирландия. Властите не предлагат решения, те просто размотават. (Източник: Reuters)
Коментар: Разбира се, развитието на егоизма в нас ще прояви общата системна криза – несъответствието между нашите егоистични връзки с интегралната система на природата, в която ние по неволя « пътуваме».  Но за да излезем от нея  не  в катафалка, а в карета, трябва да променим себе си, от егоисти до алтруисти,  от еднолични търговци до събратя. Надяваме се хората да разберат:  трябва да се обединим, за което само нашето его ни пречи.
Т.е. решението на кризата не е в икономическата равнина, а в областта на възпитанието и коригирането на човешката природа. Но дори и хората да се досещат за това, пак няма да могат сами да намерят решение за това как да поправят егоизма в себе си до достигане на обединение в обща система- това може да се реализира с помощта на Кабала. Поради това тя се намира в очакване на своето приложение (като наука – бел.пр).

[48207]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed