Универсалният закон на природата

каббалист Михаэль ЛайтманПовечето хора разбират, че в света действа само една сила; да я наречем силата на природата. Те ѝ дават различни имена: една сила или един Бог. Но не е някой си човек, а закон, универсалното уравнение на цялата природа, което Айнщайн е търсил, за да свърже всички други закони и уравнения, действащи на всички нива на съществуване, в едно.

Кабала е намерила такова универсално уравнение преди цяла вечност: от едната му страна е светлината (y), а от другата – желанието за получаване (х), а по средата е функцията (f), която ги свързва взаимно, изравнява ги: антиегоистичен екран. Това е формулата и тя е много проста!

Нашето желание е „умножено” по екрана и става равно на светлината, която доколкото ние следваме тази формула, можем да приемем. Няма нищо друго освен тези три компонента!

Но светлината е константа; тя е неизменна. Докато желанието непрекъснато се променя; но това се случва независимо от нас. Нашата работа е да поддържаме екрана: баланса между светлината и желанието.

Това е единственото уравнение, което съществува в природата. Всички други закони произхождат от него; законите на химията, на физиката (на неживото ниво на желанието), на ботаниката и биологията (на растителното ниво), на зоологията и медицината (на животинското ниво), психологията (на нивото на човешкото възприятие) и законите на говорящото ниво (на нивото на висшите светове).

Всичко е управлявано от една и съща проста формула. Жалко, че Айнщайн не е тук днес; той най-накрая би се успокоил. Но, ако трябва да сме честни, той се е движил в правилната посока, опитвайки се да свърже светлината (живот) с масата (материал, желание).

От урока по статията „Слугинята, наследяваща своята господарка”, 13.12.2010

[29645]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed