Когато невъзможното стане възможно

Въпрос: Има ли връзка между света Ацилут и света Адам Кадмон (АК), след разбиването на света Никудим?

Отговор: Нямаме никаква връзка със света Адам Кадмон, защото той се отнася към Първото Съкращаване.

Ние не можем да го усетим, неспособни сме да разберем на какъв принцип съществува и работи. Това е разум, усещания и разчети, които не можем да постигнем и ще го направим едва след пълното си поправяне.

Например, нека допуснем, че твоят котарак те гледа. Той не разбира за какво мислиш. Малко чувства настроението и състоянието ти, защото животното, което зависи от теб има някаква представа за теб, като за стопанин. Но твоите мисли, разчети и желания никога няма да може да разбере.

По същия начин, не можем да разберем и света Адам Кадмон. Петте парцуфим на АК са по-високо от нашето постижение. ГАР (първите три парцуфим) на света Ацилут, също се наричат непознаваеми – ние не ги постигаме.

Само, започвайки от пълното поправяне (Гмар Тикун) и нататък, когато се съединят всички келим/желания, ще можем да постигнем това. Първо ще поправим АХАП де-алия (АХАП на издигането), ще поправим ЕЛЕ, които ще се издигнат и съединят в името ЕЛОХИМ, в пълната Бина.

А после, в заключителното действие на процеса на поправяне „Рав паалим умекабциел”, когато светлината, идваща свише в света Ацилут се спусне до парса, и към Ацилут се присъединят всички разбити желания, тогава светът Ацилут ще се разпространи и под парса, до края на света АК (Сиюм Галгалта), както е казано: „И нозете му ще стъпят на Маслиновата планина”. Тогава ще можем да се съединим с десетте пълни изначални сфирот на Адам Кадмон.

Защото целият процес на разпространяване на световете и нашето поправяне е предназначен, за да се напълни първия парцуф Галгалта. Само тогава ще постигнем петте парцуфим на Адам Кадмон и ще влезем с тях в кръга на безкрайноста.

Тогава линията (йошер) и кръговете (игулим) ще се изравнят помежду си. Всичко, което е било в кръга ще приеме формата на линия и няма да има разлика между линията и кръга.

От урока по „Учение за Десетте Сфирот”, 07.12.2010

[29045]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed