Най-увлекателното приключение!

каббалист Михаэль ЛайтманПостепенно, ние се приближаваме към правилното възприемане на реалността, за което говори науката кабала – всички светове се намират в човека. Свят (олам) означава „скриване” (алама).

Всъщност, цялата картина на заобикалящия ни свят, която си представям извън себе си, е степента на различие между мен и висшата светлина – истинската, съвършена реалност. Ние винаги виждаме само себе си.

Защо науката кабала ни обяснява толкова подробно възприемането на реалността? Какво значение има как точно възприемам действителността, разбирам ли я или не, нали живея в нея?

Работата е в това, че ако с помощта на методиката, наречена „наука кабала” (наука за получаването, за възприемане на по-истинската, правилна, по-добра реалност) успееш да промениш себе си – ти променяш реалността.

Затова, когато с помощта на науката кабала започнем да привличаме светлината и тя започне да ни променя, същата тази светлина, на фона на която проектираме от себе си цялата реалност, ни показва друга картина.

Всъщност, всеки път изграждам нови светове. Постепенно добавям към този свят нови форми – все по-истински и осезаеми – във възприятието, в усещанията, в разбирането и постигането им, освен всичко, което сега възприемам.

Дотолкова, че нашата реалност ми се струва мизерна и нищожна в сравнение с всички други светове, които ми се разкриват. Защото новият свят става още по-реално осезаем, отколкото този, който усещаме сега.

Тогава придобивам власт и над възприемането на реалността. Аз сякаш си поръчвам точно този филм, в който искам да участвам. И този филм е живота, в който живея!

Затова, възприемането на реалността е целия ми живот, моето съзидание, тъй като построявам световете, в които живея. Постепенно, аз постигам такова ниво, че изграждам Безкрайността – света без каквито и да е ограничения.

Казано е, че Творецът е създал и разрушил световете, а човекът ги построява и съставя наново, докато не постигне света, изпълнен с доброта – света на Безкрайността. Издигайки се по тези стъпала и поправяйки себе си, едновременно с това виждам какъв свят е създал Творецът и каква реалност се представя пред мен сега. Това е най-прекрасното и увлекателно приключение!

От програмата „Кабала за начинаещи”, 20.10.2010

[24764]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed