Кабалистите – за изучаването на кабала, ч. 8

Скъпи приятели, моля задавайте въпроси по темата за тези цитати на великите кабалисти.

Забележките в скобите са мои.

За необходимостта всеки човек да изучава науката Кабала

Представете си, че намерите книга, описваща последните поколения на човечеството след десет хиляди години. Ние чувстваме, че нивото на страданията и наказанията може да бъде такова, че (по неволя) да върне (поправи) човечеството към добри взаимоотношения (от егоизъм към истински алтруизъм).

И така, на тези хора се разкриват добрите правила, гарантиращи им достатъчно увереност, спокойствие и мир в живота (да не говорим за достигането на вечност и съвършенство).

Без съмнение, ако някой мъдрец ни предостави книга за такова държавно преустройство и изменение (на нашата егоистична) личност, то нашите ръководители биха намерил нужните средства, за да се организира живота по такъв принцип, че да изчезнат всичките злини и ужасни мъчения и всичко по света би дошло на своето място.

Така че сега, господа, представете си, че пред вас стои такава книга, в която е разяснено цялото държавно (също и обществено) преустройство, целият път на хората и обществото в края на дните…

Отворете тези (кабалистични) книги и вие ще намерите в тях добрия ред на живота, който ще се разкрие в края на дните. От тези книги вие ще научите, как още днес да въведете порядък във всичко в нашия свят. Ние (благодарение на тези книги), имаме възможност, изучавайки миналото и изхождайки от него да поправим историята на бъдещето.

Баал Сулам. Последното поколение.

[24681]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed

Previous Post: