Попитахте? – Отговарям… – 38

каббалист Михаэль ЛайтманВъпрос от английския блог: Може ли да се изгуби точката в сърцето, а после тя да се усети отново?

Занимавах се с кабала няколко месеца, внезапно усетих промени и, както ми се струва, малко Светлина, каквато никога по-рано не е била. Възгледите ми се измениха, появи се усещане за някаква безопасност, почувствах съвършенството на природата. По-пламенното желание към духовното измени отношението ми към всичко.

Но това удивително състояние продължи няколко дни и изчезна. Продължавам да чета и да слушам, но чувствам, че става все по-трудно и по-трудно. Какво да правя? Усещането е такова, че съм изгубила точката в сърцето. Може ли да я възстановя?

Отговор: Вие преминавате закономерни стадии от своето развитие. Показали са ви духовните усещания в минималната им степен, а сега трябва да достигнете това сами, чрез единение със себеподобните към тази цел.

Въпрос от английския блог: В постинга „Как се ражда духовният живот” е казано: „намалих твоите духовни желания поради това, че не мога да ги удовлетворя”. Процесът за намаляване на желанията от един човек ли се осъществява или от двама?

Отговор: Всеки в себе си.

[50960]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed