Опасните жалони на историята

каббалист Михаэль ЛайтманВъпрос: Как да убедя егото си, че съм на прав път, независимо от това, че то не се напълва от обединението с останалите?

Отговор: Трябва да разкрием напълването от единението, тъй като то се намира във връзката между нас, но се разкрива не в получаването, а в стремежа на всеки човек да отдава на другите. А ако ти имаш намерение да се обединиш с другите, желаейки да използваш тази обща връзка за собствено благо, то ще получиш тъмнина и, разбира се, удар. Сега това все повече ще се разкрива пред очите на всички хора и най-важното – на държавите. Всяка страна, всеки народ, всяка случайна егоистическа сила, действаща вътре в свързващата ни мрежа, която все повече ни се разкрива – ще открие, че е губеща повече от всички. И няма да знае как и за какво, докато не получи методиката за поправяне.

И затова, това състояние е опасно, тъй като държавите могат да стигнат до сблъсък или до война. Сега виждаме в целия свят как държавите, даже без да се крият, действат открито една срещу друга, всяка се опитва да спаси само себе си. Америка – срещу Европейския съюз, срещу Китай, а те – точно обратното и т.н.

Тези тенденции са много опасни. Тъй като вместо да се обединят, да се включат правилно в общата мрежа, такива големи и силни конгломерати действат тъкмо обратно. Затова, разбира се, кризата ще дойде при тях във всевъзможни форми във вид на удари от страна на Природата, икономиката или друг вид катаклизми. Това предстои да се разкрие.

Но ако мрежата на нашата връзка вече се е разкрила, сме задължени колкото се може по-бързо да ускорим и да дадем на света методиката на кабала. Такова състояние и по-рано се е разкривало на всеки етап от нашето развитие – да речем при излизането от Египет. Защо е възникнала необходимостта от напускане на Египет бързо, на часа? – Защото е започнала да се разкрива тази свързваща мрежа и тогава се изсипали десетки удари.

Всичко това зависи от голямото разкриване или скритата връзка между нас – Шхина, откриваща се повече или по-малко. Такива състояния сме преминали вече нееднократно в нашата история. Затова имаме такава готовност за така нареченото пълно освобождение – да разкрием тази мрежа и да се включим в нея по правилния начин.

От урока по статия от книгата ”Шамати”, 30.08.2011

[53046]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed