За да не измрем като динозаврите

каббалист Михаэль ЛайтманВъпрос: Представете си човек, който не се разбира със съседа, не се разбира със семейството си, не се разбира с началника си на работа. И изведнъж чува от Вас: „Хайде, да започнем да гледаме на всички тях като на свое семейство”. Доколко това е реално?

Отговор: Важното е да създадем такова обкръжение около човека, което чрез СМИ (Средства за масова информация) може меко и последователно да му обясни необходимостта от вътрешни изменения в самия него, да показва пример на другите. И човекът ще се променя под влияние на обкръжаващото общество.

Трябва да разберем, че това е общочовешки проблем. И затова е необходимо да спрем всички канали и програми, които правят от нас зверове, уроди, предизвикват в нас нечовешки мутации.

Трябва да разберем, че от влиянието на правилното обкръжение на всеки от нас зависи нашето бъдеще – ще оживеем ли въобще. Защото несъответствието с условията на природата води видовете до измиране. Променя се природата – и който не е в състояние да се измени в пълно съответствие с нея, с нейните нови условия, не може да се приспособи, измира. По такъв начин се движи еволюцията.

Нима сме стигнали до такова състояние, когато този призив, който ни предлага природата, ще стане непреодолима бариера за нас?! Това ще бъде или стъпалото на нашия подем, или нашето изчезване.

[51590]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed