След като си получил метода, предай го нататък

каббалист Михаэль ЛайтманСветовен конгрес We”, Ню Джърси, урок №7

Америка е най-голямата, най-богатата и най-силната световна сила. Американците все още имат този пионерски дух; те обичат да си спомнят за корените.

Ето защо имаме възможност да повлияем на света чрез Америка. Отначало няма да споменаваме кабала, а вместо това ще обясним на масите нашето сегашно състояние и методът, който предлага решение, и тогава постепенно ще ги въведем в първоизточниците.

Ако имаме шанс да донесем мъдростта кабала на света, това може да стане само от тук. Светът обръща внимание на това, което се случва в САЩ. В интернет английският език е най-използван. Езикът, силата и властта на Америка ще изиграят своята роля. Всичко това означава, че трябва да започнем война против глобалната криза точно тук.

Трябва да работим заедно, за да устроим система за разпространение. Това е нашето главно предизвикателство. И тук трябва да намерите източниците, които да отговарят на това предизвикателство. Нашият Учебен център (Learning Center) е успешен за обучаване на хора, които имат точка в сърцето. Но ако искаме истински духовен напредък, това е възможно само ако работим в съответствие с принципа „предай нататък”.

Трябва да разпространяваме кабала без натиск: без да тикаме в ръцете на хората брошури и страстно да се опитваме да ги убедим. А трябва да действаме спокойно, благопристойно, но също и последователно и възможно най-ефективно, като използваме нашите принципи и се базираме на всевъзможни научни данни и резултати от изследвания.

Имаше дузина други ученици, които учеха с Рабаш до мен. Аз бях най-близък с него, както и неговият асистент и секретарка, които са ми помагали ужасно много. Но това не беше ключът. Това, което ми помогна най-много, бе, че през 1983 г, когато той все още беше жив, аз написах първите си три книги. Непрекъснато разпространявах, давах лекции и уроци.

След смъртта на Рабаш имаше период, когато нямах сила да започна нищо ново. Аз седях и пишех книги. Но след няколко години отново започнах активно да разпространявам мъдростта на кабала. Това е единствената причина, поради която продължих своето поправяне и личен напредък.

Участието в разпространението, доколкото можете, е много важно. Разбира се, не всеки може да пише или да обучава, но всеки човек трябва да има някаква отговорност, да работи върху предаването на метода на целия свят, да иска да помага на хората и по този начин да изразява своята любов към другите, да вижда всички обединени, щастливи, свързани в едно цяло, докато всички не станем една душа.

Затова трябва да създадем център по глобално разпространение в САЩ, за да се разпространи метода за поправяне от тук към целия свят. И вие всички трябва да се съберете около този център, така че всеки един да може да положи максимални усилия, своя максимален потенциал и талант към общия успех. Защото ако не го направим, кризата ще излезе извън контрол.

От 7-ми урок на конгреса “We” ,Ню Джърси, 03.04.2011

[41310]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed