Прозрението все още предстои

каббалист Михаэль ЛайтманКабала е наука за подобието на човека с Твореца. Във всичко! В хармонията с Него, във вечността и съвършенството. При това, земното ни съществуване не ни пречи да усетим такова „неземно“ състояние.

Нашето потребление също така трябва да бъде в хармония с природата – т.е. трябва да консумираме толкова, колкото е нужно, за да съществуваме. При това, независимо от населението на земята, ще обновяваме природата в спокоен, хармоничен цикъл.

Препоръчвам ви филма „История на вещите“ в 3 части: I част, II част, III част.

Но причината не е в неправилната консумация и не е в самия егоизъм, а в това, че егоистичната ни природа е създадена нарочно такава, за нашето поправяне, както е казано: „Аз създадох егоизма и създадох Тора (светлината, която предизвикваме при изучаване на кабала) за неговото поправяне“.

Човечеството не разбира капана, който Творецът ни е подготвил – егоизмът е създаден специално и само в човека, за да пожелаем да го поправим, за да станем подобни на Твореца – точно това е целта, а останалото са само причини!

Предлаганите решения няма да помогнат да установим здрав живот, защото егоизмът ни се изменя и няма да ни позволи да изменим каквото и да е. Докато не го поставим за поправяне под висшата светлина, която го е създала.

[41032]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed