Природата е над логиката

Световен конгрес “We!”, Ню-Джърси, урок №2

Сега ни дават пример за това, как светът може да се измени. Събират се половин милион хора на главния площад в столицата на държавата и искат нова власт. От техния протест пада правителството. Може ли да се повярва на такова нещо?! Защото това е против логиката.

Това е много важен пример за това, което може да се случи с всяка власт. Ако това става с диктаторските режими в Северна Африка и Азия, толкова повече може да стане в Европа и Америка. На нас само ни се струва, че няма такова нещо.

Работата е в това, че в нашата природа сега се разкрива ново средство за изменение на обществото, и това ще произведе големи сътресения.

Ние мислим: как може да стане така, че хората да сменят егоистичния потребителски режим, подобен на американския, с общество, основано на равното разпределение?

Правителството не може да направи това, тъй като е свързано със задължения относно всички, които го поддържат. То е задължено да им обезпечи обещаното ниво на живот и не е способно да измени нито себе си, нито жизнената философия.

Но, излизат на площада половин милион човека, и държавата се разстройва. Не поради тяхната сила – диктаторите имат достатъчно сили, за да унищожат демонстрантите с няколко бомби. Те не са способни да направят това, тъй като природата вече се е изменила, обществото се е изменило, времето е друго. Затова има неща, които ти просто не можеш да направиш, сам незнаейки защо. Така се случва.

Затова нас ни очакват големи промени.

От 2-я урок на конгреса “We!”, Ню-Джърси, 01.04.2011

[39760]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed