От нашите срещи зависи бъдещето на целия свят

Въпрос: В какво се състои тази методика, която искате да предадете на целия свят?

Отговор: Това е методика, която ни обяснява как правилно да бъде организирано човешкото общество. Сега то е разбито и чувства необходимост да се съедини. Но няма методика, чрез която може да се постигне това съединение.

Всички разбират, че нашият егоизъм ни разрушава, няма къде да отидем и не са останали никакви методи. В крайна сметка през целия изминат път в нашата история сме разбрали, че нищо не можем да направим с човешката природа. Всички изследвания доказват, че ние сме съвършени егоисти и всеки мисли само за себе си. Така не можем да се придвижим далеч. Егото непрекъснато расте, но ние живеем в свят, където всички сме длъжни да бъдем взаимосвързани. Природата ни притиска като в менгеме, а ние се стремим към обратното – максимално да се отделим от нея.

И няма никаква възможност да балансираме тези две сили, противоположни една на друга: нашето его, което ни отделя и природната сила, която ни притиска и спира всички заедно като в затвор. Ние се оказваме в ситуация на хора ненавиждащи се един друг, но стоящи в една стая. Ситуацията става непоносима и непонятна, какво да правим по-нататък?!

Човечеството постепенно разкрива това. А от другата страна се разкрива науката Кабала – методика, която предлага да се разреши това противоречие и да го доведе до съвършенство.

Това е възможно само с помощта на висшата сила, която не се намира в плоскостта на нашата реалност. Ще ви се стори нереално, защото силата за поправка на нашето състояние не е от този свят, но ние можем да я разкрием и използваме, както други природни сили, които не са ни били известни, но сме ги усвоили и ги използваме!

От урока по статията на Баал Сулам „Даряването на Тора”, 28.04.2010 г.

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed