Точката на влизане в духовното

Целият ни проблем е да разпознаем, къде точно трябва да концентрираме усилията си в една точка, за да я пробием и да влезем в духовния свят. Това е само една точка: трябва да се стараем да видим вътрешната същност на групата – като мрежа на връзката между нашите духовни искри, точките в сърцата.

Нашите точки вече са изначално свързани помежду си в единна мрежа и трябва да работя с тази мрежа, като постоянно я укрепвам и извисявам, снабдявайки я с жизнена енергия, докато вътре в тази мрежа не разкрия висшата светлина, висшата сила – Твореца.

Тази връзка между нас се нарича „Малхут”, „Шхина” или „Събрание на душите Исраел” (Кнесет Исраел), тъй като всички тези точки, наричани „Исра-Ел” (Направо към Твореца) се съединяват там, заедно.

В степента на моето желание да бъдем свързани заедно с всички в тази мрежа, аз влизам в Малхут на света Ацилут – в Събранието на душите Исраел, в Шхина. Тогава, доколкото пробуждам тази мрежа от връзки, Шхина, дотолкова тя се свързва със Зеир Анпин (З”А, Кадош Барух Ху) – с Твореца. И започва да Го усеща в степента на постигнатото от нея свойство отдаване. Така, аз разкривам Твореца.

От урок по книгата „Зоар”, 15.04.2011

[40786]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed