Кабалистите – за „кабала – днес”, ч.2

Скъпи приятели! Моля ви, задавайте въпроси по темата за тези цитати на великите кабалисти

Бележките в скобите са мои.

Доказателство за това, че нашето поколение вече е достигнало периода на Машиаха

Кой знае по-добре от мен, че аз не заслужавам да бъда пратеник на Твореца, да разказвам за разкриването на такива тайни, да не говорим вече и за това, че би трябвало да ги разбирам до самия им корен. Защо Творецът е направил това с мен?

Само защото, поколението е достойно на това, тъй като това е последното поколение, стоящо на прага на пълното избавление и заслужаващо първите звуци на рога на Машиаха, същността на което е – в разкриването на скритото.

Баал а-Сулам. Шофарът на Машиаха.

Радостен съм, че живея в поколение, когато е вече разрешено да се разкрие науката Кабала. И ако ме попитате от къде знам, че вече е разрешено, аз ще ви отговоря: тъй като ми е дадено разрешение да разкрия това, което до настоящия момент не е било разкрито на нито един мъдрец, как да работя публично с целия свят, и да обяснявам характера на всяка дума…

И това е, което Творецът ми подари в пълна степен. Както е известно на кабалистите, това не зависи от гениалността на мъдреца, а от състоянието на поколението, и затова заслугата ми за разкриването на Кабала, е определена от моето поколение.

Баал а-Сулам. Науката Кабала и нейната същност.

[26081]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed