Онзи, който подкарва нашите магарета

Макар, че всички ние сме се родили със свой специален корен на душата, на различни нива и с различни желания, поради това, че има взаимно включване на душите, всеки може да усвои желанията на другите.

Освен това е казано, че всеки може да се издигне до степента на Моше. Но как е възможно да стане, ако съм се родил с малък корен на душата?

Макар, че всичко зависи от човека! Дори роден с невисок корен на душата, той може да се съедини с по – високи желания, да ги поправи и да се издигне до най – високото ниво.

Тогава се казва, че Творецът му изпраща подкарвача на магарета (магаре/хамор от думата материал/хомер) – душа, която му помага да се свърже с по – високи желания, а също и да ги поправи.

И тогава всеки може да се издигне до степента на Праотците: Авраам, Ицхак, Яаков – най – великите души, а също – до степента Моше – най – великият от пророците.

Затова, когато човек се ражда (ражда себе си!) в духовния свят, той може да получи от всички останали техните желания, и, благодарение на тяхното използване, да стане също толкова важен, колкото е най-високата душа.

И тук душите не си пречат една на друга. Всички се издигат до максималното ниво на поправяне – до пълната светлина НАРАНХАЙ.

Откъс от вечерния урок по статия на Рабаш, 02.06.2010

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed