Учените признаха неизбежността на Трета световна война

каббалист Михаэль ЛайтманМнение: Историците сравнили сегашната ситуация в света със събитията отпреди сто години и дошли до извода, че началото на нова световна война е неизбежно. Днес никой не иска война, но и тогава никоя страна не е искала война, въпреки това, тя се е случила – това е парадокс на историята. Амбициите се оказали по-големи от политическата целесъобразност.

За начало на войната е послужила идеята за наказание на съседна страна. Всички страни били уверени в това, че съвсем малко ще повоюват – ето към какво могат да доведат локалните интереси.

САЩ встъпили във войната най-късно от всички и изгубили само сто човека, а Европа – 10 милиона.

Войната е довела до разрушаването на четири монархии, сменили са се един технологичен строй с друг.

Задачата на САЩ е да разруши евросъюза. С това вървим към Трета световна война. Русия се намира в ситуация, подобна на Германия след пораженията в Първата световна война: в Русия е анексирана една трета от територията. Тя е морално унижена, налагат ѝ забрани. На Русия трябва да ѝ върнат територии, зони на влияние, пари. За да се предотврати началото на Трета световна война, другите страни трябва да ѝ отдадат всичко това доброволно.

Реплика: Баал а-Сулам пише за Трета и Четвърта световни войни – ако ние (кабалисти и евреи) не успеем да предизвикаме в света положителни промени: сближаване между хората и народите.

[139829]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed