Щастието не е в парите, а в положението!

каббалист Михаэль ЛайтманСъобщение (Global Barometer on Hope and Despair): Болшинството жители на Земята (53%) се считат за щастливи – четири пъти повече, отколкото нещастните (13%).

Русия, Пакистан и Хонконг са на 40 и 31 място в рейтинга за нивото на щастие сред 58 страни-участнички в запитването. САЩ е на 38-мо място. Щастливи са: Фиджи, Нигерия, Холандия, Швейцария и Гана – 89% от населението.

Глобалното запитване показва, че:

– състоянието на щастие – това е културна особеност на страната и не зависи от нейното реално икономическо положение и свързаните с това очаквания;

– щастие носи не наличието на пари, а относителността на социално-икономическия статус на човека в обществото;

– на върха на социално-икономическата стълбица в своето общество има два пъти повече щастливи хора, отколкото сред тези, които заемат ниските стъпала, независимо от това, дали е богата или бедна страната и какъв е личният им доход.

Реплика: Така се възприема и кризата – по отношение на другите хора. Ако на всички  е зле, то тя почти не се усеща, ако е само на мен –  усеща се  многократно повече. Затова протестните движения зависят от различията в доходите между бедни и богати и проявленията на кризата в различните слоеве на обществото.

[69023]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed