Интервенция във висшето царство

каббалист Михаэль ЛайтманНие най-сетне узряхме за човешкото ниво и станахме свободни. Затова нашето възприятие за реалността ще се промени от чисто материално на все по-духовно.

Всичките ни машини, станции и фабрики ще станат по-малко материални и повече „прозрачни”. Дори днес половината от хората вече работят на клавиатурата на компютър. Но какво могат да произведат там?

Ясно какво може да се произведе с работа на полето, на конвейера или с добиване на нефт и въглища. Но какво можеш да произведеш като чукаш по клавишите? Скоро целият свят ще седи пред екрана на компютъра. Значи ще можем да променим света чрез тях?

Всъщност така ние създаваме нов материал, който е по-духовен. Вече няма да ни трябват коли или самолети, защото всичко ще премине в тази виртуална форма. В действителност няма никакво значение в каква форма си представяме всичко. Най-важното нещо е нашето усилие, отразената светлина, която създаваме.

Творецът постоянно се отдалечава, за да ни даде възможност да разширим нашата интервенция във висшето царство с нашата отразена светлина. Такова движение започваме от днес напред.

Всъщност цялата разлика е само във възприятието на човек, неговото усещане за себе си. В миналото той е бил тласкан да работи чрез егоистичното желание за наслаждение, но сега неговото усилие е в това да предпочете отразената светлина и отдаване над получаване. Това се нарича човешкото ниво.

Във всеки случай, по един или друг начин, всеки човек ще работи. Единственият въпрос е дали ще го прави против волята си или с желание. Цялата човешка история до днес също е била духовна работа само че неосъзната. Така Творецът или природата ни е задължавала да работим.

Но сега вече Той не иска нашия робски труд. Той иска ние да станем като Него, като се издигнем над нашата природа и играем с нея самите ние така както Той си е играл с нас. Трябва да погледнеш себе си отгоре и да направиш същите неща на себе си, които Творецът ти е правел. Така ставаш равен на Него.

От урок по статията „Същност на науката Кабала”, 08.02.2011

[34824]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed