Имаме ли охрана свише? ч. 5

каббалист Михаэль ЛайтманВъпрос: Преди около две години с мен се случи следното. Разхождахме се с жена ми и двете ни деца по улицата в събота, когато няма коли, всичко наоколо беше много пасторално и тихо. Стигнахме до пешеходна пътека и спокойно минахме по нея, защото наоколо нямаше никой.

И изведнъж виждаме, че нашият син малко се забавя в прехода и точно в този момент се появява кола, движеща се с бясна скорост, удря го и го изхвърля заедно с велосипеда на пътя.

Непонятно е от къде се появи, защото наоколо нямаше никакви коли? И как шофьорът удари момчето, защото виждаше целия път. Оказа се, че се е заговорил с пътниците в колата. Цялата история свърши благополучно и синът ми почти не пострада.

Това беше просто като на кино! Невероятно е как се случи, как свърши, почти без щети, защото изходът можеше да бъде фатален. В тази ситуация има ли лична охрана свише или не?

Отговор: Няма никаква лична охрана. Личното управление е насочено само към това, да доведе човека до съзнателно включване в системата на природата. А всичко останало се случва според потребността на системата от придвижване към разкриване на действащите в нея сили. Ако се е случило такова събитие означава, че то е трябвало да се случи в един от елементите на системата.

„Лично управление“ означава, че един от елементите се отделя от цялата система със своите специфични вътрешни свойства и изпреварва всички останали части в своето развитие. Това развитие го издига на друго ниво в сравнение със своето поколение, защото той трябва да се издигне и да изпълни някаква специална мисия.

А в случая с автомобила и момчето няма лично управление, а има система, която е трябвало да отработи всички тези събития в такава форма, за да даде определено знание и усещане на детето, на цялото семейство и на шофьора.

Трябвало е вие бързо да влезете във връзка между вас, може би само за този миг, а след това да се разделите и да се движите напред. Но каквото и да се случва, става само за да ни придвижи към постигането на силата, която движи системата. Няма нищо, което да се случва извън тази програма и цел.

Особена охрана свише има само за избрани хора, които достигат особено, индивидуално развитие с висшата сила. Те като че ли излизат от общата маса и започват да развиват своите усещания и разбиране, работейки в системата индивидуално и вземайки върху себе си функциите на висшата сила. И тогава те се включват в системата по особен начин и попадат под лично управление.

Но това е, защото те се издигнат над общото управление. Те вече не се отнасят към него, а искат да действат съгласно личното управление. Те имат особена мисия, това са особени хора. Подобно на няколкото хора, които стоят начело на правителството и решават за цялата страна. Въпреки че в обикновения живот на нас само ни се струва, че правителството решава нещо, а всъщност всичко е изцяло в ръцете на висшето управление.

Общото управление предполага, че всичко в този свят се случва по написаното от висшата система. А личното управление е, когато човек започва да развива собствено осъзнаване, изучава системата и взема в свои ръце ръководството над нея. Само над него има лично управление, защото той прави допълнителни действия, които може да изпълни, като ги отнема от висшата сила.

Това се отнася именно за вътрешното развитие на човека, а не за външните събития, които се случват в нашия живот. Само в това е свободата на избора на човека: да вземе кормилото на управлението в собствените си ръце.

Предишни публикации:

Имаме ли охрана свише? ч. 1

Имаме ли охрана свише? ч. 2

Имаме ли охрана свише? ч. 3

От 818 беседа за новия живот, 26.01.2017

 [204745] 

One Comment

  1. […] Имаме ли охрана свише? ч.5 […]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация:

Следваща публикация: