Прераждане на душата: всичко се определя от крайната цел

Въпрос: Може ли душата да се превъплъти в друга раса, националност? Или има някакви ограничения?

Веднъж една жена от татарска националност ме попита: “Преместих се от Татарстан в Съединените щати. Сега ще се прераждам като американка или ще се появя отново в Татарстан в следващия си живот?”

Отговор: 🙂 Не. Тази жена няма абсолютно никакво задължение да се ражда със същите свойства, в същата националност и в същата държава, както миналия път.

За съжаление, ние сме много ограничени в разбирането си за света. Законите на Вселената са абсолютно еднакви във всичко и за всички. Така че, ние не се прераждаме в никого. Свойството на душата определя съдбата на човека.

Въпрос: Важат ли същите принципи за евреите?

Отговор: За евреите тези принципи са по-строги. Онези души, които трябва да приложат методиката за поправяне в този свят, се раждат като евреи. Съответно с това се позиционират в нашия свят.

Затова виждаме хора, които през този живот изведнъж са привлечени от методиката за поправяне. Но за следващия път това нищо не означава.

Въпрос: Полът на човека също ли е зададен или може да се промени?

Отговор: И полът се променя в зависимост начина, по който определена методика трябва да се изпълни в този свят. Затова човек се ражда или мъж, или жена, или от някаква националност, или с някакви свойства. Всичко това определя крайната цел и какво трябва да постигне точно в този живот. Всички параметри на нашето съществуване се проявяват в съответствие с това.

Но нека хората не се придържат към това! Важното е какво мога да направя от себе си! А всичко останало не е. Сред нас е имало представители на други народи, като рав Акива, които са станали велики кабалисти.

Всичко зависи само от човека.

От телевизионната програма „Попитайте кабалиста“ 31.12.2018

[276545]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed