Полупразната чаша се напълва

Въпрос: Ако поправя своето възприемане на реалността, това ще ми помогне ли да постигна успех в живота и да се избавя от болестите?

Отговор: Първо ни помага да разберем причината, поради която нямаме успех. Това е вече важно постижение.

Но е важно, че поправяйки своето възприемане на реалността на правилно, с това ние променяме целия си живот. Именно с това се занимава науката кабала, обучавайки ни, как да разкрием истинската реалност и да открием за себе си новия свят.

Нищо повече не е нужно. Откриваме свят на съвършено отдаване, напълнен със светлина, в която не усещаме никакъв недостиг.

Поправянето не се състои в това да изменим своя материален бит: да започнем повече да печелим, да подобряваме здравето си, да заздравяваме семейството. Ние променяме цялата реалност изобщо. Благодарение на изменението на своите вътрешни свойства, променяме външния свят, понеже видимият от нас свят е отпечатъкът на вътрешните ни свойства.

Въпрос: Прибирам се в къщи и жена ми започва да ми се кара. Какво трябва да променя в себе си, за да не ме ругае, а да ме посреща приветливо?

Отговор: Необходимо е да промениш вътрешните си свойства, няма друго не трябва да се променя. И тогава ще почувстваме, че тези хора, които преди са се отнасяли лошо с нас, изведнъж започват да се отнасят добре. Това е единственото поправяне, нужно е да се даде на светлината да работи.

Въпрос: Как моята жена ще разбере, че съм поправил вътрешните си свойства?

Отговор: Това зависи само от теб, сам определяш как тя, ще се отнася към теб. Всеки човек определя сам, как усеща света. Можем да се почувстваме в света на Безкрайността, в бяла и добра светлина, издигаща се над времето и пространството, както е мечтал Айнщайн. Способни сме на това.

Зависи само от изменението на нашите вътрешни свойства, които могат да се поправят по специална методика, предлагана от науката кабала. Кабала дава възможност да се изменят свойствата на човека и тогава той усеща себе си в света на абсолютното добро.

Въпрос: Означава ли, че се учим да обръщаме внимание само на пълната половина в полупразната чаша?

Отговор: Това не е просто психологическо възприемане, позволяващо ни да обръщаме внимание на положителните неща и да не забелязваме отрицателните. Променяйки своите свойства, наистина променяме света около себе си. Полупразната чаша се напълва!

От програмата на радиостанция 103 FM, 08.02.2015

[155151]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed