Всичко е предопределено

Изследване: Оказа се, че съществуването на живота противоречи на теорията на вероятността на която и да е планета във Вселената, включително и на Земята.

Днес са ни известни повече от 200 параметъра, които са необходими, за да може планетата да поддържа съществуването на живота. Всички тези параметри трябва точно да се спазват, в противен случай всичко ще се разпадне.

Ако не беше близо масивната планета като Юпитер, чието притеглене привлича астероиди, хиляди пъти повече астероиди биха падали на повърхността на земята“ – се казва в статията.

Но ние съществуваме. Биха ли могли всички тези многочисленни параметри случайно да бъдат толкова идеални? – Астрофизиците изясниха, че силата на четирите основополагащи взаимодействия (гравитационно, електромагнитно, ядрено и слабо ядрено) са били предопределени за по-малко от една милионна част от секундата след Големия взрив. Ако която и да е от тези величини е била малко по-различна, Вселената не би могла да съществува.

Реплика: Существуването на висшия разум с план на творението, с предопределение, със система за управление на творението – не отрича наличието на свободна воля в творението. Кабала разкрива природата на Твореца и всичко, което е създадено от Него, за да позволи на всеки човек да достигне пик на познанието, на вечността и съвършенното съществуване.

[151160]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed