Безработното поколение на Европа

laitman_2011-09_6570Съобщение: Нивото на безработица сред младежите предизвиква сериозно безпокойство, то е източник на социално – политическа нестабилност. Наличието на работа е свързано не само с нивото на доходите, но и с чувството за собствено достойнство, със социален статус.

Повече от 90% от хората в Испания и Кипър, които са на временна длъжност, не могат да си намерят постоянна работа. В Швеция безработицата сред младежите е 23%. В Испания и Гърция нивото на безработица сред младежите надвишава 50%, същото е в Португалия, Кипър, Италия и Хърватска.

В ЕС като цяло, нивото на безработица сред младежите е 21,9%. Това струва на ЕС 150 милиарда евро годишно. Ако това не се промени, младите безработни хора в Европа рискуват да се превърнат в изгубено поколение.

Реплика: Работа няма да има, но заетостта на безработните зависи от техните правителства. Заетост и работа не е едно и също. Хората трябва да знаят това, в противен случай ще подивеят. Евреите са си измислили занимание по всяко време – обучение, образование.

Необходимо е всички безработни, през целия работен ден да бъдат насочени към „Школите на живота“, от тях да бъде създадена образована маса, която след това да се захване с младото поколение ученици и въобще да стане възпитател на новото общество.

[152901]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed