Провалите са изключени

каббалист Михаэль ЛайтманВъпрос: Как да обясним на хората различието между „особените средства” (сгула) и мистиката?

Отговор: Под „особени средства” се подразбира точно насочени, много ясни действия. Сгула – това е формулата, в която има един неразбираем за мен коефициент, но все пак, зная при какви условия действа той.

Резултатната функция се съставя от всевъзможни променливи, които са свързани с различни връзки. В тази формула за мен е разбираемо всичко освен един хикс. Обаче той трябва да присъства и аз го вземам в сметката. Зная, че при спазване на другите условия, той също ще се реализира и ще даде резултат.

Аз не съм свързан с този хикс, не го чувствам, както всички останали елементи. Но след като изпълня своята част, той се появява и се реализира. Като че ли той е скрит зад параван, но аз зная как да го активизирам. Дали са ми група и методика, уча се и организирам всички условия – и ако работя правилно, то ще приведа в действие това неизвестно.

Нямам никакви съмнения, то не може да не сработи, ако наистина инициирам пускането му. Това е безотказен механизъм: натискайки правилния бутон, аз го активизирам. От негова страна няма никакви задръжки, провали – той е в моите ръце при условие, че и всички останали елементи също съм взел в свои ръце.

Този хикс нищо не прибавя освен шаблон за приемане: „Ти си направил всичко вярно, установил си правилната връзка с другите”. Печатът му е гаранция за това, че в нагласената връзка ще разкрия Висшата сила. По този начин, хиксът в моята формула е финалната проверка, доказателството за това, че съм създал духовен съсъд.

От урок по статията „Поръчителство”, 25.07.2011

[49233]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed