Какво ще оставим на децата?

каббалист Михаэль ЛайтманМнение (М.А. Кравчук, Ю.И. Краснов, В.Н. Малинин): Дори масовият преход към нови технологии ще бъде слабо ефективен, ако хората, които използват тези технологии не изменят отношението си към обкръжаващия ги свят и не се съгласят с това, че светът е един организъм и те са само една от съставните части на този свят.

Човекът е нарушил общия баланс на взаимодействие на веществата в природата. Повечето, създадени през последните триста години  продукти на промишленото производство, технологиите и изобретенията, едностранно насочени към потребление и разрушение, се явяват пагубни за планетата.

В своята дейност, съвременният човек е противопоставял себе си на Природата и в него се появило усещане, че той я е покорил и е станал цар на Природата. Но природата влияе на човека посредством комплекс от обратни връзки. А на нас от година на година световните политически лидери на планетата ни натрапват представата за това, че в съвременната цивилизация няма алтернатива и съществуващото положение е неизбежна отплата за комфортното преживяване.

Властите заявяват, че те обезпечават света с енергия и хранене, осигуряват работа, но пропускат факта, че в резултат на използваните технологии, децата ни и внуците ни вече нямат шанс за оцеляване. Питаме се, кому е нужно такова производство и неговата продукция ако става дума за риск на бъдещия живот на човечеството? Признаването на глобалната криза не е изгодно за властта и бизнеса, защото те не са в състояние да го решат.

Реплика: Учените виждат проблема в противостоенето на човека на природата, а решаването на кризата – в замяната на егоистичните инстинкти с духовно начало. Но методиката за претворяване на решенията за сега им е непонятна. И по своя характер те са далече от практическата и реализация. Необходимо е да се организира широко и силно мнение на учените от световното общество, за да могат те да повлияят горе на правителствата и долу на народа – за да могат да вземат решения за интегрално и глобално възпитание на човечеството.

[49006]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed