Долгоочакваният крах на световната либерна система

каббалист Михаэль ЛайтманМнение (А.Дугин, от новата книга “Кризис, край на икономическата теория”): Кризата не е икономическа. Рухна либерния модел на икономическата система. Това е крах на световната капиталистическа система – всички търсят спасение и трябва да се готвят реално към най-лошото.

Трябва да спечелим време, за да успее народът да осъзнае сериозността и необратимостта на протичащите процеси и да се разработи алтернативен план за спасение, да се разработи нова икономическа система.

Всички минали икономически планове, са съставени според логиката за необратимия ръст на икономиката, за доказателството на които либералните икономисти Р. Мертон и М. Скоулз получиха Нобелова награда, доказвайки още през 1997 година, че тази криза, която се случва сега, не би се случила при никакви обстоятелства, и ръстът на финансовия пазар е безкраен.

Случи се крах на очакванията и днес няма дори и скица на някакъв нов план. Все още се опитват да отстояват либералния модел, макар че него практически вече го няма. Сегашната криза е много по-сериозна от Великата депресия през 1929 година. Ние навлизаме в период на апокалипсис, рухна системата, която се смяташе за единствено правилна и ефективна.

Реплика: Иконимиката е отражение на природата на човека и на обществените връзки. Миналата икономика не работи, защото ние, без дори да осъзнаваме това, навлязохме в нови обществени отношения – природата ни въведе в система на интегрални отношения и затова нашите стари, егоистични връзки не работят.

Ние сме длъжни да изучим свойствата на новите обществени отношения и да възпитаме хората към живот в новия свят. Създадените между нас добри отношения ще ни приведат към равновесие с природата и тогава всички наши нови планове ще се сбъднат!

[47049]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed