Глобалното възпитание в глобалния свят

каббалист Михаэль ЛайтманОбясненията ни трябва постепенно да достигнат до всеки човек, на неговия език, на неговото ниво, поетапно – докато хората успеят да усетят, че именно връзката между нас дава усещане за друг живот, сякаш сме на друга планета, в ново измерение.

Невъзможно е отведнъж да заговорим за това. Винаги трябва да се обръщаме към отделния човек и към група от хора на различни нива на развитие, съгласно желанието, в което те се намират. И затова отначало обяснението трябва да се води на разбираем език: „Ще ви бъде добре. Няма да има нито войни, нито терор, нито наркотици. Децата ви ще бъдат по-успешни. Разводите ще са по-малко“ и т.н.

Трябва да се обръщаме към различните слоеве на населението в подходяща за тях форма: едни обичат повече филми, други – музика, трети – книги, към четвърти може да се намери подход чрез науката, към пети – чрез икономиката, чрез всичко, което е възможно.

Обкръжението трябва да бъде подобно на сфера, излъчваща върху всеки човек твърде много възможности за разбиране на това, какво се нарича глобален свят, тоест включващ в себе си всички форми на влияние. На всички нива, във всички видове, на всички езици – от страна на всичко, обкръжаващо човека.

Такава система на възпитание трябва да се построи. Без това човечеството не ще напредне. То ще бъде подложено на всевъзможни проблеми и беди и в най-добрия случай ще бъде принудено по такъв начин да построи себе си. Тъй като по този начин то реализира своята независимост, защото като строи за себе си обкръжение, за да се измени и за да се поправи, то реализира своята свобода на избор. И така то строи себе си на ниво – Човек.

От беседата по новата книга, 11.07.2011

[48793]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed