Енергията, която ще спаси света

каббалист Михаэль ЛайтманОгромно количество изследователи в света се занимават с изясняването на всички проблеми на мултикризата, която преживяваме и с възможността за нейното преодоляване. Но работата е в това, че да се разкрие и разбере кризата в цялата и многостранност е проблем, който всъщност е решим – а ето, че човечеството не е в състояние да стигне до неговото решение.

Като правило, ако погледнете материалите по тази тема ще видите, че се предлагат просто наивни решения, защото авторите на статиите не разбират замисъла на природата, който разкрива науката кабала. По принцип, решението се намира не на ниво проблем, а на друго ниво – на нивото на връзката между нас и проявяването на Висшата сила вътре в тази връзка.

С помощта на методиката на кабала, можем да привлечем в нашия свят тази Висша сила, да я добием – вместо злато, сребро, платина, елмази, въглища, нефт, газ. Можем да привлечем тази сила (енергия, напълване) в нашия свят в чист вид, необлечена в земните енергии или материали, да получим самата чиста енергия, която ще ни даде възможност да поправим себе си и така да поправим света.

Ако започнем да се обединяваме и да привличаме тази сила – ще имаме непресъхващ източник на енергия и ще отидем на друго ниво на съществуване. Това е единственото, което може да ни спаси. И затова, кризата е основно на земно ниво, енергийна. А на духовно ниво е егоистична, което се проявява в нашия свят като ненавист, фанатизъм, власт.

Тези два вида криза – енергийна и егоистична, все по-явно ще се проявяват, доказвайки ни, че от тях няма никакъв изход, че липсата на енергия и развитието на егоизма ни водят към война.

Затова ни е необходима сила, която би дала енергия на нивото на земното съществуване и възможност да поправим себе си от егоизъм на единство.

Силата, която може да доведе до равновесие и в енергията, и в отношенията между нас, се нарича Висша сила. Това е скритата сила на природата. Нея е необходимо да разкрием. И цялата криза е само, за да ни подтикне към нейното разкриване. А предназначението на кабала е да ни помогне да разкрием тази сила.

От виртуалния урок, 15.05.2011

[43628]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed