Човечеството се управлява от законите на природата

Световен конгрес „We!”, Ню Джърси, урок №6

Въпрос: Известно е, че много социални модели за изграждане на справедливо общество претърпяха провал.

Възможно ли е този резултат да е предизвикан от провала във възпитанието, и как можем да сме сигурни, че кабалистичното възпитание и духовната награда, ще позволят да се създаде устойчива система?

Отговор: Не можем да знаем това и няма да го узнаем, тъй като то се отнася до стъпало, което е по-високо от сегашното, на което се намираме. Имам пред вид цялото човечество, а не конкретно нас. Човечеството няма избор – то ще затъва във все по-дълбока криза, която ще донесе страдания и ще го застави да проумее, че е необходимо обединение.

Природата ще започне методично да ни избива, както само тя умее да го прави, унищожавайки ни без никаква милост и състрадание. Ще получим екологични и климатични удари, проблеми на човешкото общество, 3-та и 4-та световни атомни войни – според науката кабала може да има четири световни войни – докато не се съгласим.

Хората са слаби и чувствителни, и затова чрез страдания могат да бъдат докарани до каквото искаш състояние. Сега се гордеем със себе си, а по принцип е лесно да накараш човека да направи каквото е необходимо.

Всъщност, ние представляваме желание за наслаждение, и ако нямам нещо, започвам да мисля. Ако недостигът е по-голям – плача, а ако е още по-голям, то тогава крещя и съм готов на всичко, само да се избавя от болката, нещастието, страха, несигурността.

Нямаме избор: реализирайки заложената в нея програма, природата с удари ни придвижва към правилна, добра връзка помежду ни. Така сме се движили и по-рано, но сега ударите ще станат по-енергични.

Досега, човечеството се е развивало егоистично, а днес трябва да се включи в интегралната глобална система. Ние не съответстваме на тази система заради своето его, но страданията ни тласкат напред според програмата, която действа в съответствие с времето.

Тъй като вече трябва да се включим в интегралната система, то усещаните днес страдания са начало на проявяване на несъответствието между двете системи.

Затова, никой по света не знае какво да прави: нито управляващите, нито отделните страни, нито обществата имат някакъв план. Ако по-рано разчетите се правеха според финансите, военната сила и егоистичното желание, то сега това не функционира. Стоим срещу глобалната система, а нейните закони коренно се различават от законите на егоистичното общество.

Това несъответствие ще се усети от човечеството по най-драматичен начин и то ще ни принуди да направим всичко: хората ще се обединят и ще са като послушни деца – само и само да избегнат бедствията.

А тук, ние получаваме методика – как с помощта на разума да включим в процеса нашето осъзнато участие и разбиране, за да напредваме към глобалната система като Човек.

В крайна сметка, науката кабала е физиката на бъдещия свят, а не нещо нереално. Казано е: “мъдрецът вижда бъдещето”, вижда крачка напред. Анализирайки ставащото, той предварително се подготвя за напредването, за да премине в новите условия спокойно, мирно и меко.

Именно това ни предстои: или да напредваме съгласно времето – това се нарича път на страданията, или според разума, т.е. възпитавайки се, подготвяйки и приемайки глобалната връзка помежду ни като желателна, като хубаво бъдеще.

На човечеството говорим просто: ако искате – вземете, ако не искате – не вземайте. Който чувства и разбира, че си струва да се приеме тази методика, той ще започне да се променя. Всеки прави това лично: тук няма задължения, няма насилие, възпитанието е много меко.

Искам да подготвя децата си за това, защото вярвам в такова бъдеще и виждам, че светът се движи в тази посока. А който не мисли така, ще се научи от опита си. В крайна сметка, съществуваме в природата, а науката кабала ни разкрива нейните вътрешни, естествени закони. Но това са закони!

От 6-тия урок на Конгреса „We!”, Ню Джърси, 02.04.2011

[40910]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed