Деца от всички страни, обединявайте се!

Световен конгрес “We!”, Ню Джърси, урок №6

На нашите ежедневни занятия ние разработваме методиката на поправяне, изграждайки я от първоизточниците и тяхното разясняване, от въпросите и отговорите. В тези рамки ние създаваме и системата на възпитание.

Тук на нас ни се разкрива особен канал за разпространяване на науката кабала за целия свят. Защото възпитанието – това е главната болка (всъщност, душевна болка) на всички родители. Във всяка точка на света всички се тревожат за своите деца. В Южна и Северна Америка, в Азия и Африка, в Русия и Европа, в Китай и Япония – макар и в различни страни и в различна форма, но проблемът на възпитанието се пробужда днес навсякъде.

И затова светът е готов да чуе за това, което се прави при нас в тази сфера. Ние встъпихме в диалог с ЮНЕСКО – организация на високо ниво, отговаряща за възпитанието в света. Приеха ни много добре, нашите представители вече участваха в две мероприятия в Ню Йорк и Москва.

http://www.youtube.com/watch?v=SSBeEJi9bbw&feature=player_embedded

Открихме, че светът жадува решението на този проблем, а решение няма никой. В ЮНЕСКО възлагат на нас очакванията, а освен това са въодушевени от изобилието на материали, които имаме на тази тема. И действително нашите материали пробиват днес всички прегради. Всяка неделя ние правим 50-100 листа нов текст и заедно с това подготвяме книга, която ще пуснем „на светло” под егидата на ЮНЕСКО. На опашката – има още няколко големи проекта.

Няма съмнение, че ако ни се удаде да създадем едно „добро” поколение, на свой ред, то вече ще знае как да възпитава своите деца. И затова проблемът всъщност е само в това – как да сформираме едно поколение, което ще получи възпитание, а не образование, благодарение на което ние ще съумеем да направим от децата хора в пълния смисъл на тази дума.

На тях ще им е известно защо и за какво живеят, как трябва да се обединяват помежду си, защо започват от разбиването и защо трябва да се поправят. Накратко, те ще знаят как правилно да се отнасят към живота.

Ние реализираме възпитателните програми на група наши деца, в процеса на работа внасяме уточнения и разкриваме много нови подходи. Като пример, открихме, че децата могат забележително да се обучават едно друго: да кажем, 14 годишните обучават 10 годишните.

Защото по-малките виждат в по-големите пример за подражание и искат да бъдат същите. А по-големите, на свой ред, се гордеят със своята роля. В резултат на разликата във възрастта се получава добра спойка. А като цяло, децата, растящи по новата методика, стават съвсем други.

Всъщност науката кабала – това е наука за възпитанието: с нейна помощ ние се възпитаваме. Но сред децата това се проявява особено ярко. Неслучайно всичко е устроено така, че от детството растат в нашите ръце. Работата е за нас, защото те вече са готови да получат от нас методиката на възпитание.

„Учението за Десетте Сфирот” обяснява как израства в нас духовният човек. Ето и детето можем да отглеждаме по тези принципи, провеждайки го през върволицата на годините-стъпъла на зрелостта не само физически, но и духовно. Тази методика ние и се стараем днес да разработим, да построим и реализираме.

Тази година се каним да открием двуседмичен лагер за децата от целия свят. Програмата му ще бъде транслирана в интернет, за да може всяко дете да се присъедини към общото мероприятие, защото това е през ваканцията. Ще се постараем да поддържаме обединението на децата и по-нататък, за да може в крайна сметка да израсне нова международна група – виртуална и физическа.

От 6-я урок на конгреса “We!”, Ню Джърси, 02.04.2011

[40957]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed