Конгресът е празник за душата

каббалист Михаэль ЛайтманВъпрос: В конгресите съдържа ли се по-голям потенциал за привличане на чудотворната сила на светлина, отколкото по обичайно време?

Отговори: Да. Имено на такива големи събирания като международните конгреси, а и по време на всички по особени срещи и събирания на приятелите, с общи сили ние полагаме големи усилия, и имено това е нужно за привличане на чудодейната сила на поправянето.

Затова кабалистите ни съветват да провеждаме подобни събирания, и ние действаме само съгласно техните указания. В крайна смета, ние искаме да постигнем нещо чрез чудотворни средства, без да разбираме как това се случва, без да виждаме причинно-следствените връзки между бъдещето и настоящето състояние, и без да знаем всички условия, които трябва да съблюдаваме, за да изпълним това.

Затова следваме кабалистичните указания. Те ни казват, че трябва да се включим в обществото, да се обединим с другите колкото е възможно повече, да учим заедно с всички с намерението да привлечем обкръжаващата светлина, т.е. чрез изразяване на своето желание да се издигнем към по-висше стъпало, към отдаване и любов. Понятно е, че колкото повече се съберем заедно, толкова по-голяма е нашата сила по количество и качество, и по-значително можем да напреднем.

Сумата на всички такива действия и натрупването на усилията ни довеждат, най-накрая, до „откритието”.

От урока на тема „Чудесната сила на ученето”, 08.03.2011

[37431]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed