Поправяне пред огледалото

каббалист Михаэль ЛайтманВъпрос: Аз прилагам усилия, за да оправя връзката с другарите си, но виждам, че те отхвърлят моите старания. Ако цялата реалност – това съм аз, тогава кой кого отхвърля в действителност?

Отговор: Ти себе си. Говорейки чрез думите на Баал а-Сулам, така както ти виждаш групата, така виждаш и Твореца. Тъй като освен тебе, съществува само Той. Но Той е скрит, ти не можеш да работиш по отношение на Него, и затова са ти дали да видиш своето отражение – обкръжението. По степента на твоята порочност, ти виждаш другите извън себе си, порочни, не обединени и не обединяващи се с теб.

Разбира се че във всичко се проявява самият човек.

И едновременно с това, доколкото човек се намира в силата на разбиване, той е длъжен хитроумно да работи с обкръжението, за да може чрез него да построи себе си.

Именно така аз мога действително да работя над себе си. Затова ми е нужно правилно обкръжение, правилно да го „оформя”,  правилно да се отнасям към него и да получа от него правилно въздействие. Благодарение на това аз мога да напредвам.

От урока по статия на Рабаш, 16.02.2011

[35486]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed