Отново свързване в Малхут

каббалист Михаэль ЛайтманВъпрос: Ако Малхут е желанието за получаване на наслаждение, как може тя да събере всички души под крилото си?

Отговор: Малхут е желанието за наслаждение. Тя е включила в себе си цялото желание за получаване, създадено от Твореца. В последствие, тя се е разбила, за да даде на това желание способност да опознае себе си и Твореца, и основавайки се на това знание, да извършва самостоятелни действия. С други думи, тя се е разбила на множество отделни части, които усещат омраза и разединение.

Малхут е мястото, където всички разбити части са съществували. Сега, чрез тяхното собствено желание и усилие, тези отделни части постепенно достигат до единност в същата Малхут, в техния корен.

Може да се опише с други думи: творението, в своето усещане и възприятие е разделено на множество части, които изглеждат чужди едни на други. Тези части трябва да продължават да се съединяват, докато не се почувстват свързани. Пример за такова единство е висшият, Зеир Анпин, който се проявява според техния корен.

От урок по статия на Рабаш, 06.02.2011

[34585]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed