Светът в опасност

Съобщение: Британското списание The Economist представило „Индекс на демократичните страни в света през 2010 година”. В доклада се отбелязва тенденция към забавяне на демократичните процеси в света, усилени авторитарни режими по целия свят, световната тенденция на демократизация спря и се наблюдава рецесия.

Авторитаризмът се корени в Близкия изток, в бившите СССР. Наблюдава се повсеместно разочарование на демократичните процеси. В Африка демократизацията спря напълно, в Латинска Америка се появиха тенденции към популистки движения.

В страните на Запад се съкрати участието на населението в политическия живот – двойни стандарти във външната политика и нарушаване на гражданските свободи ще доведат до разочарование в демократичните процеси и обвинение на собствените си правителства в лицемерие.

Реплика: Съгласно кабала, ако светът не осъзнае природния план на развитието си и не се обърне към подобие с природата, действащите обществени строеве ще бъдат заменени от нацистки и фундаменталистки режими и светът бързо ще достигне до трета световна атомна война.

По книгата “Последното поколение” и вестник “Народ“.

[31907]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed