Захвърлете своите патерици!

Въпрос: Защо твърдите, че развитието на науката е било във вреда на човечеството – нали без съвременните средства за връзка, сега нямаше да можем да се занимаваме с кабала?

Отговор: Ние не можем да си представим какъв щеше да бъде света, ако се развивахме по духовния път, а не егоистично, по пътя на научно-техническия прогрес.

Всичко, което се опитваме да направим с помощта на науката и високите технологии, е само жалка компенсация за онова, което бихме могли да постигнем в своите духовни съсъди.

Все едно, да си счупя крака и вместо да го лекувам, за да оздравее – да си направя патерици. Същото се отнася и за ръцете, както и за всички останали части на тялото.

И като резултат, вместо нормално и здраво тяло, което бих могъл да поправя и да му се наслаждавам, аз съм обременен от хиляди протези – от всички страни, а освен това се и гордея – вижте какви дървени крака мога да правя!

Така изглежда цялата наша наука и нейните постижения…

Ние сме я развили до своята егоистична, земна висота, защото не сме искали да се издигнем духовно и да извършим правилното поправяне.

Когато преминем към правилното вътрешно поправяне, ще престанем да чувстваме необходимост от всички постижения на съвременната наука.

Защо да общуваме чрез интернет, ако можехме да предаваме информацията и усещанията направо от сърце към сърце, от мозък към мозък – като по широка, неограничена тръба.

Ние просто не искаме да се съединим като един човек с едно сърце! И тогава, за да се свържем, няма да ни бъдат необходими всички тези кабели и препращане на съобщения.

От урока по статията „Кабала в сравнение с науките”, 21.10.2010

[24436]

Тема : Ежедневен урок, Кабала и другите науки, Криза, глобализация

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed