Да опознаем системата на Висшето Управление

каббалист Михаэль ЛайтманВъпрос: Защо започнахме да изучаваме 8–та част на Учението за Десетте Сфирот (ТЕС) вместо книгата “Зоар”?

Отговор: Преди всичко, ние продължаваме да изучаваме “Зоар” на всеки сутрешен урок, само 45 минути вместо час и половина.

Но докато четем книгата “Зоар” ние през цялото време се занимаваме с парцуфите на света Ацилут: Арих Анпин (А”А), Аба ве-Има (АВ”И), ИШСУТ и ЗО”Н, откъдето води началото си  цялото Висше Управление.

Затова трябва по-добре да разбираме как са устроени те, каква е йерархията и връзката между тях, по каква програма работят.

И затова трябва да изучим 8-та част на ТЕС – това е основната част на Учението за Десетте Сфирот, която като цяло описва света Ацилут.

Без това ние няма да можем да се приближим още повече към Зоар. Защото колкото повече знае човек, толкова повече разбира и осъзнава, че, всъщност, нищо не знае и може по-добре да изясни молитвата си, за да не бъде това писък на бебе, а стройно изяснена молба.

Освен това, ако изучаваме ТЕС със същото намерение, както и книгата “Зоар”, той ще въздейства върху нас и ще извърши същата работа по нашето поправяне.

От урока по “Учението за Десетте Сфирот”, 02.12.2010

[28462]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed