Вдъхни живот на малхут

каббалист Михаэль ЛайтманСъществуваме в система на точни закони. Всичко, което разкриваме, го изграждаме самостоятелно. В спускането отгоре надолу всичко съществува във формата на решимот (спомени), първоначалната основа, и когато се издигаме отдолу нагоре разкриваме всички свойства на тези решимот, и чрез нашето желание, постижение и стремеж, създаваме картината на света от тези параметри и формираме духовните стъпала.

Поради това не можем да прескачаме стъпала на развитие и да преминем на готова степен. Няма нищо готово. Стъпалата не са готови; те съществуват в идея, във формата на решимот и в тях няма живот.

Когато цялата необходима информация влезе в нашата система, когато всички ние се свържем помежду си и желаем да съживим малхут (царство), решимот се съживяват и ни разкриват картината на света. Малхут е света.

Въпрос: Какво означава „да съживим малхут”?

Отговор: Достигам малхут – мястото, където се намират решимот, и съживявам тези решимот с моето усилие, желание и жизнена сила. В малхут всички решимот се свързват и духът на живот потича в тях – и всичко това езаради мен.

Аз издигам духовно желание и според това желание, малхут привлича Висшата светлина, и виждам картината на света в нея. Винаги виждам моя собствена картина на света, всички 125 стъпала, в малхут на света Ацилут (благородство).

Ако изисквам, настоявам и желая да съживя цялата система, която е в малхут в нейното първоначално, разбито състояние, аз ще видя тази картина изпълнена с живот. Това се нарича моят духовен живот.

От урока по статия на Рабаш, 31.10.2010

[26006]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed