„Мъжете са от Марс, а жените от Венера”

Въпрос: Наистина ли, мъжете и жените са толкова различни, че изобщо не могат да се разберат помежду си?

Отговор: Аз мисля, че няма друга наука, освен кабала, която може да ни обясни колко сме различни.В духовното, силата на отдаване е мъжка сила, а силата на получаване е женска сила, но за разлика от нашия свят, силата на получаване в духовното е позитивна сила и е жизнено важна.

Тези две части в природата са равни и абсолютно противоположни във всичко – в свойствата, в особеностите, чак до самия край на поправянето.

Даже в най-последното поправяне, природата си остава природа, всяка нейна част се отличава от друга и е противоположна на нея..

Но поправянето, което всеки осъществява всеки над себе си, дотолкова сближава мъжката и женската част, че те стават като едно цяло.

Това не означава, че разликите между тях изчезват, принципните разлики остават и разривът от сътворението на света също, но поправянето ги води до уравновесяване, съединение и дори сливане.

Затова, само с помощта на методиката за поправяне, която се нарича наука кабала, когато мъжките и женските части се поправят, ще съумеем да изградим семейство и да установим правилен живот в нашия свят, без да говорим за висшето възнаграждение, което ще почувстваме в разкриването на Твореца между нас.

От предаването „Кабала за начинаещи”, 14.10.2010

[24393]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed