Оптималните условия

Въпрос: Ако, когато чета Зоар, аз се моля за подобряване на материалните ми условия, така че те да са оптимални за придобиване на свойството отдаване, то по този начин не изразявам ли неудовлетвореност от действията на Твореца спрямо мен?

Отговор: Необходимо е преди всичко да се разбере, че това, което се случва с нас и сега и във всеки един миг, също произхожда свише, а да не се отнасяме към случващото се така, сякаш всичко идва неизвестно от къде и от кого, а после аз се обръщам към Твореца, за да ме спаси от това, което този някой друг ми е устроил.

Напротив, всичко което се случва също идва от Твореца, така че, от сегашното си състояние да се ориентирам правилно – и да се устремя към Него. Ако аз се организирам в правилната посока, всичко непременно ще потръгне „както трябва”.

Аз винаги получавам такива условия, чрез които най-добре да се придвижвам към целта, дори и когато на мен те ми се струват лоши. Точно чрез такива състояния аз ще напредвам. Човек разбира, че това е правилно и оправдава Твореца, както за добрите, така и за лошите състояния.

От урока по книгата Зоар, 13.10.2010

[23490]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed