Конгресът – това е сила

сердце - группа Въпрос: Как  на Конгреса да подходим с вяра над знанието, да направим и да чуем?

Отговор: Конгресът – това е голямо събиране на хора, на хиляди участници, дошли физически и още стотици хиляди около нас.

Те създават за теб обкръжение, което в своята общност цени свойството отдаване и любов, разбирайки, че в това е бъдещето на света, а без него светът няма бъдеще.

Защото днес, светът ни се разкрива като интегрален и взаимосвързан в единна система. А ако всеки елемент на системата дърпа към себе си – разбира се, че тя ще се разпадне.

Затова, в условията на глобална криза, ние трябва да разбираме, че неговото поправяне е заложено в хармоничната връзка между хората.

И щом постигнем толкова мощно единство между хората, осъзнаващи това, във всеки се появява възможност да се потопи в общото чувство и да получи достатъчно сили, за да придобие свойството отдаване.

Трябва само да се отдадеш, да се постараеш да преклониш глава пред обкръжението, да се въодушевиш от него.

Неговото въздействие може да бъде толкова силно, че човек да почувства общото свойство отдаване, заложено във връзката помежду ни.

Тогава ще разкрием това свойство, обикновено невидимо за нашия егоизъм. Всички заедно, чрез старанието да се слеем в едно цяло, генерираме такава сила, че можем да извършим това разкриване.

Защото изучаваме трудовете на кабалистите, тоест на хората, които вече са достигнали свойството отдаване и са го описали за нас. Ние преминаваме именно тези раздели, които се отнасят до неговото въздействие върху нас. Изучаването и общият стремеж ще ни позволят да се свържем с тази сила.

В този ред на мисли, конгресът крие в себе си огромен ефект и полза за духовното развитие на човека.

От урок по статия на Рабаш, 19.10.2010

[24161]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed