Какво се случва след крайното поправяне?

Въпрос: Каква е целта на творението? Да станем независимо кли (съсъд), което да получава наслаждение от Твореца или има някаква друга цел?

Отговор: Целта на всички поправяния е да се обединим с Твореца в една система. Аз съм кли, Той е светлина и заедно се обединяваме помежду си. Сега това е нашата цел – крайното поправяне.

При сътворяването на творението, ние сме били обединени чрез силата на Твореца. Той е разбил единството, което е създал, за да ни даде възможност да го съберем сами. Веднъж завършили „мозайката”, с Негова помощ ние ще станем като Него, ще разберем програмата, целта и Твореца по отношение на нашето сътворение – какво Той иска от нас и какво е Неговото отношение към нас.

„Творец” (Боре) означава „ела и виж” (Бо-ре). Аз идвам и виждам, разкривам какво е Той и кой е. Това е крайното поправяне.

Какво се случва след това? Ние не знаем. Кабалистите ни дават насока, но е невъзможно да я разберем, тъй като не можем да си представим крайното поправяне. Какво означава да бъдем като Твореца, да бъдем на едно и също стъпало – без време, движение и пространство, усещащи безкрайната реалност? Аз не възприемам другата част от реалността, за да разсъждавам над нея.

В момента на крайното поправяне, ние ще сме готови за нещо по-високо, тъй като ще бъдем един поправен механизъм. За какво ще бъдем готови? Това е неизвестно. Малко търпение и веднъж озовали се там, ние ще разберем.

От урок по статия от книгата „Шамати”, 08.10.2010

[22996]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed