Ускорител в духовния път

каббалист Михаэль ЛайтманТези, които се наричат „Исра-ел” (стремящи се към Твореца)   напредват чрез тяхната лична работа и отделно от останалото човечество. Това е за сметка на Решимот, които се пробуждат в тях, и желанието на Твореца да ги приближи до себе си.

Те влизат в специален процес, наречен разкриване на душата (Твореца или духовността, което е едно също). Стъпка по стъпка, те трябва постепенно да разкрият непрекъснатия процес, през който всеки човек трябва да премине в съответствие със скоростта, с която техните Решимот се реализират.

Ние можем само да ускорим този процес, но не можем да го променим. Ние можем да ускорим нашето развитие,  като използваме всички възможни средства и преминем през нашите състояние по-бързо и по-правилно. Ние не променяме самите състояния или редът, по който те идват. Нашата единствена свобода е да използваме учебния процес и връзката между нас, за да повишим своето разбиране и усещане, за да разберем тези състояние по-бързо и да ги оправдаем.

Като сме подготвени за тези състояния, ние ги караме да преминават по-бързо и така изграждаме различно отношение към тях. Тогава ние възприемаме всяко състояние позитивно и с разбиране. Ние сме абсолютно безсилни да променим или да повлияем на нещо друго, освен на нашето отношение към това, което се случва.

Нашето отношение към всички състояния, които ние възприемаме или преживяваме (които, очевидно, идват от Твореца) – се нарича намерение.

Намерението – това е моето отношение към моите усещания и към техния Източник, защото „няма никой освен Него”.

От урока по статия на Рабаш, 16.09.2010

[#21305]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed