Кабала и печалба

Въпрос: По молба на другар задаваме  въпрос, който го измъчва много: възможно ли е той, представяйки се за Ваш ученик, да дава платени благослoвии на хората, помагайки им с това в трудни жизнени ситуации?

Също така той предлага това да се направи с местната общогрупова работа, считайки я свързана с разпространението и привличането на хора към кабала.

Имайки проблеми с печалбата, той сега стои пред избора – да отиде на рискована работа или да се опита да заработва с тези благословии. Ние се объркахме с този въпрос и, за да не направим грешка, се обръщаме към Вас.

Отговор: В никакъв случай не трябва да се печели от кабала, при това мамейки хората, и ако това се наблюдава при някой от членовете на групата, вие сте длъжни незабавно да го изгоните от групата.

Никога да не се използва кабала за печалба – това напълно изключва човек от духовния път. Да не се дават никакви благословии – това е лъжа.

Само желанията на групата и мислите за другаря могат да му помогнат, ако те са безкористни. Не трябва, по никакъв начин, да се печели за сметка на кабала!

Също и проклятия от типа на ”Пулса де нура” – като че ли някой ще може с тяхна помощ да вреди на някого. Няма чудеса на света!

Трябва да се стремим само към светлината – силата на отдаване и любов – това е единствената положителна сила в света. И повиквайки именно нея, имаме нашата единствена възможност нещо да свършим в света, нашата единствена свобода на волята.

[#20997]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed