Как дървото пробива камък, устремявайки се към светлината

Въпрос: Сега към занятията по кабала се присъединяват много хора от цял свят и в различни градове възникват нови групи, като гъби след дъжд. Как е нужно да се грижим за тях?

Отговор: Просто сме длъжни да им покажем пример, и ще растем всички заедно! Аз не виждам никаква трудност в това.

Ние знаем, че е невъзможно животът да спре. Всички са виждали, как дървото пробива камък и израства нагоре. Нищо не може да го спре – то намира своя път към светлината и израства.

И тук е същото. Ако дадеш на желанието на човека малко светлина от автентични кабалистически източници, то ще се провре и ще започне да расте. Хората сами ще си създадат учебни центрове и групи, вземайки пример от нас, и ще се развиват.

Трябва само това знание да се разпространи, колкото се може по – нашироко. А в какви форми ще се развива след това – ние не определяме.

Това е свободно развитие – трябва само да се спазват кабалистическите принципи за създаване на групи и развитие на човека. Ние само разпространяваме материала, а всичко останало прави висшата светлина.

Ние създаваме това съединяване с висшите светове – даваме на хората книги, които прокарват към тях светлина, възвръщаща към източника, и хората започват да растат.

Така ще бъде по целия свят. Да се надяваме, че този растеж ще тръгне рязко нагоре по експоненциална крива.

Откъс от урока по статията на Баал Сулам “Изгнание и освобождение”, 14.04.2010

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed