Нуждаем се от светлината

Въпрос: Защо естественото развитие на народите не води до разбирането, че всички трябва да бъдем свързани по един добър начин ?

Отговор: Всеки може да отдава и получава, използвайки егоистичните си качества – на работното си място, в търговските и обществените отношения. Когато нашите егоистични качества достигат световен, международен обмен, ние постигаме максимална реализация на нашите желания. Тук завършва първият етап на човешкото развитие и започва друг – етапът на поправяне на развиващото се желание.
Природата изисква от нас да възстановим връзката помежду си, разрушена още преди нашето раждане. Ето защо тази връзка може да се възстанови само с помощта на светлината, която може да бъде обезпечена от науката Кабала.
Желанието да създадем семейство, да осигурим децата, да бъдем в добри отношения със съседите, да даваме и получаваме, да печелим един от друг, да съществуваме в мир – всичко това се намира вътре в егоистичното желание.
Но ако говорим за нова система на връзка помежду ни – това не е система на взаимоизгодна търговия, а система, в която аз съм длъжен да отдавам на всички, длъжен съм да влагам във всички. Това не е преход на по-високо ниво на търгуване с по-голямо дялово участие, макар и на света да му се струва така. Всички разбират, че трябва да бъдат изградени добри взаимоотношения помежду ни. Но природата изисква от нас именно нови, сърдечни взаимоотношения основани на отдаване и любов, а не честна търговия!

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed