Аз не съм виновен!

Съвременното състояние на света ни показва една картина на всеобща взаимовръзка. Светът стана обединен. В такива условия постъпките на всеки човек се явяват следствие на неговите действия върху целия свят. За това, когато поправим поведението на всеки един от нас ,ще поправим и обществото.

Извод: Ние не можем да обвиняваме банкерите, политиците, терористите, никого – за тяхното поведение. Ние сами сме създали в света такава ситуация! Ние – участниците във всичко произтичащо! Всеки от нас по неволя се явява част от общия механизъм. Затова всеки е виновен и получава полагащото му се наказание.
Получава се, че ползата за обществото и ползата за индивида са едно и също нещо. В съответствие със закона на затворената система, всеки изпитва общото усещане като в едно семейство. Неразбирането на закона не ни предпазва от ударите идващи от неговото несъблюдаване, доколкото нещата са свързани. Ти не можеш да бъдеш праведник, ако светът е грешен, ти си част от него. Затова получаваш това, което получават всички. И никой не е в състояние да върне пропуснатото….

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed