Не се борете с Егоизма сами – той винаги ще побеждава!

Въпрос: През април започнах да уча Кабала, преподавана от Бней Барух, чрез сайта arionline.info. По онова време ми се струваше, че имам установен график и стабилен живот. Тогава узнах, че мъжът изучаващ Кабала трябва да има семейство за да може да напредва повече.

Докато се опитвах да си намеря приятелка се оказах дистанциран от обучението, все едно се намирах „в ръцете на жесток господар”. Прекратих връзката си с това момиче и в момента се опитвам да се върна към ученето, но чувствам как, гладът да задоволя телесните си нужди, увеличава провалите ми. Намирам се във вътрешна битка със себе си, която ме проваля отново и отново. Имам чувството, че колкото по-силен става Фараонът в мен, толкова повече нараства моята вътрешна омраза към отдаването. Опитвам се да видя Твореца във всичко това. Какво трябва да се направи?

Отговор: Липсва ви връзка с хора като вас. Само групата е способна да ви помогне да излезете правилно от състоянията на заблуда. Не се борете с егоизма сами -той винаги ще побеждава! Или ще ви заблуди, карайки ви да вярвате, че сте спечелили. Нека говорим, когато се срещнем на конгреса в Сейнт Луис!

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed